31-во СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ – „пријателство преку спорт“

www.cism.org.mk

Под мотото „пријателство преку спорт“, од 21  до 25 Септември 2016 година, Република Македонија ќе биде домакин на 31-во СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ, во слободен и во грчко-римски стил, во машка и во женска конкуренција. Учесници и борачи од 32 земји и 4 континенти. Организатори: Министерство за Одбрана и Армијата на Република Македонија.

Свечено отворање: 21 Септември 2016 | 15:30 часот.

Влезот е слободен!

Посетете не!

 

Leave a Reply

8 − 8 =